PREFECTURA VÂLCEA a ascuns ADEVĂRUL până după alegeri? “Situația este una alarmantă!”

“Situația este una alarmantă!” – asta susține Prefectura Vâlcea într-un comunicat oficial de presă. Se trage un semnal de alarmă ce ar trebui să-i îngrijoreze și pe cei mai aprigi contestatari ai acestei pandemii. Însă, ce-i drept, există și multe incertitudini și semne de întrebare cu privire la momentul ales pentru a înăspri măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la Vâlcea.
Situația nu era alarmantă și înainte de alegerile locale? Au ascuns autoritățile din Vâlcea că numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut îngrijorător în ultimele săptămâni? Cu ce scop s-au ascuns informațiile? De ce se refuză constant să se anunțe câte focare de infecție sunt și la ce companii/instituții? La aceste întrebări ar trebui să răspundă prefectul Fârtat, pentru că dacă s-a ascuns gravitatea situație pentru avanjate politice/electorale, atunci reprezentantul Guvernului în județ se poate face vinovat de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai mult, Prefectura susține că aceste date au fost furnizate de organismele naționale de statistică luni. Aceasta poate să însemne că PNL a pus în aplicare această metodă în toată țara, tocmai prin statisticile săptămânale.

“Vâlcenii trebuie să știe că situația este una alarmantă. Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență are în momentul de față un grad de ocupare de peste 95%, iar personalul medical din prima linie este suprasolicitat de câteva luni. Am preferat o restricționare moderată acum, în locul uneia drastice mai târziu. Scopul este să temperăm acest val de îmbolnăviri, punând pe primul loc sănătatea vâlcenilor. Situația impune responsabilitate maximă și toți trebuie să depunem eforturi pentru a depăși această perioadă” – se arată în comunicatul oficial al Prefecturii Vâlcea.

Nu contestăm necesitatea aplicării acestor măsuri, însă ne dorim să știm de ce nu s-au impus restricții mai devreme dacă se știa gravitatea situației!?

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like