Preţul energiei electrice se apropie de maximul istoric. Soluţia Winsolla – Vâlcea pentru energie ,,verde”

Presa naţională a vuit la început de an pe tema preţului la energie electrică. Iată ce scrie publicaţia online www.ziare.com despre această temă atât de importantă pentru români.

,,Facturile la energia electrica ar putea fi mai mari in perioada următoare, după ce preţul pe bursa a explodat si a ajuns la dublul cotaţiei fata de săptămâna trecuta.
Luni, preţul energiei electrice pe piaţa OPCOM are o medie de 326 de lei pe MW/h, dublu fata de săptămâna trecuta, când preţul era de 145 lei pe MW/h, potrivit Digi24.
Preţul maxim de astăzi este de 570 lei pe MW/h, preţatins intre orele 17:00 si 19:00, când e vârful de consum.
Preturile amintesc de cotaţiile istorice înregistrate în iarna trecută, în februarie 2017, când au depăşit 650 lei pe MW/h.

Guvernul dă 5000 de euro pentru cei ce vor să apeleze la energia ,,verde”

Una din soluţiile viabile la care pot să apeleze românii este cea propusă de guvernul României, care alocă până la 5000 de euro subvenţie pentru achiziţionarea şi montarea unor instalaţii de energie ,,verde”.

,,Persoanele fizice care doresc să se înscrie în programul guvernamental prin care pot primi până la 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice vor putea face asta începând cu luna martie, după cum ne-a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică. <<Întâi trebuie să dăm drumul la sesiunea de acreditare a firmelor care montează. Vreau să o facem cât mai repede, poate chiar într-o săptămână, mai am nevoie de un răspuns de la Ministerul Dezvoltării. După ce acredităm instalatorii, vom face publice listele şi estimez că în martie, cel mai probabil la jumătatea lunii martie să poată să înceapă înscrierea persoanelor fizice>>, ne-a declarat Brezuică.

Preşedintele AFM a amintit că fondurile pentru program acoperă instalarea de panouri fotovoltaice pentru 30.000 de locuinţe la nivel naţional, iar fondurile se vor acorda pe sistemul „primul venit, primul servit”, deci în ordinea înscrierii în program.Am adresat aceste întrebări AFM în contextul în care, la jumătatea lunii trecute, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul pentru aprobarea Ghidului de finanţare a instalării de panouri fotovoltaice prin care statul oferă până la 20.000 de lei persoanelor fizice.” – notează www.economica.net.

Soluţia optimă aparţine Winsolla Vâlcea , pe filieră româno indiană

Omul de afaceri indian Rajan Tomar a adus în România instalaţia a cărei soluţie tehnică îmbină perfect razele soarelui şi bătaia vântului. Combinația sistemului fotoelectric solar și a turbinelor eoliene într-un singur modul HybridMill este clasificată drept „prima tehnologie hibrid din lume Sistemul urban de energie eoliană nu și-a găsit o aplicare atât de largă ca o instalație solară mică, însă acest fapt nu-i oprește pe nimeni să perfecționeze tehnologia de colectare a energiei vântului pe acoperișurile clădirilor și a micro-generatoarelor eoliene, deși experții în energie eoliană afirmă că acest sistem ar putea să nu fie răscumpărat, iar termenele de rentabilitate s-ar putea majora. Sistemele mici, instalate pe acoperișurile caselor, sunt potrivite pentru producerea energiei regenerabile. Tehnologia este verificată, costul se reduce, iar eficiența panourilor solare crește. Deși soarele nu lucește nici jumătate de zi, când lumina solară atinge ținta, panourile solare produc energie electrică pură în mod sigur și silențios și o vor face multe decenii. Sistemul eolian nu e atât de previzibil, mai ales în mediul urban. De exemplu, instalarea turbinei pe acoperiș, unde viteza vântului e mică, iar direcția variabilă ar putea să nu constituia condiția optimă pentru producerea energiei electrice. Totuși, avantajul energiei eoliene este că turbinele pot continua să genereze energie electrică chiar și când soarele apune, de aceea, una din soluții este unificarea celor două metode de obținere a energiei alternative într-un sistem hibrid al resurselor de energie regenerabilă, așa cum a făcut-o compania „WINSOLLA” De exemplu, sistemul instalat pe acoperișul unei firme juridice, va genera 106 000 kWt oră de energie regenerabilă pe an și se va răscumpăra în patru ani. Această instalație hibrid va asigura peste $2 milioane de energie economisită, pe parcursul termenului de exploatare 25 de ani.

Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze reprezentanţii SC WinSolla SRL pe mail-ul info@winsolla.com şi la numărul de telefon 0756037691, persoana de contact: director tehnic şi prim distribuitor, Dan Dragomir. Site-ul oficial al societăţii este www.winsolla.com

You May Also Like