UPDATE-OFICIAL: Primele două cazuri de coronavirus în Vâlcea! Apel la calm şi raţiune!

/

UPDATE – OFICIAL 16 martie 2020: “Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galațişi Suceava. 

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania”.


UPDATE. Pentru că autorităţile vâlcene funcţionează conform scenariului 1 al planului de măsuri, bolnavii de coronavirus sunt duşi la spitalele universitare. Astfel, cele două persoane din Muereasca infectate cu virusul COVID-19, aflate acum într-un centru de carantinare din Râmnicu Vâlcea, vor fi duse la Spitalul din Craiova.

Două persoane din judeţul Vâlcea, soţ şi soţie, au fost testate pozitiv de coronavirus. Rzultatele testelor au fost anunţate în această seară de duminică, 15 martie 2020. Cei doi soţi au venit din Italia, sunt din Muereasca şi de câteva zile se află în carantină într-un centru de carantinare din Râmnicu Vâlcea.

Din informaţiile pe care le avem, ei au fost escortaţi de poliţişti direct în centrul de carantină şi nu au intrat în contact cu nicio persoană. Cei doi soţi nu prezintă simptomatologie până acum.

Facem apel pe această cale la calm şi înţelegerea faptului că panica poate fi periculoasă uneori, mai periculoasă decât boala în sine. Ascultaţi sfatul autorităţilor şi STAŢI ÎN CASĂ!

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like