Şeful Jandarmeriei Vâlcea îi răspunde edilului din Cernişoara: “Domnul primar a fost într-o eroare…!”

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, Grigore Ciauşescu, reacţionează la acuzaţiile aduse de primarul comunei Cernişoara într-o publicaţie locală. Edilul Mihai Ionescu a afirmat că “jandarmii îşi bat joc de oamenii din Cernişoara”, pentru că, spune el, localnicii nu mai pot tăia lemne nici din propria lor pădure de frica jandarmilor. Comandatul IJJ Vâlcea a ţinut să-l contrazică pe primar, susţinând că subordonaţii săi îşi fac doar datoria şi nicidecum nu-i hărţuiesc pe oamenii din Cernişoara.

Inspectorul şef Grigore Ciauşescu susţine că, în ultima perioadă, doar trei controale au avut loc pe raza comunei Cernişoara şi de fiecare dată jandarmii au dat doar avertismente, ţinând cont că oamenii din zonă au posibilităţi financiare destul de mici.

“Primarul în Cernișoara susține că noi, jandarmii, ne batem joc de oamenii din localitate sa. Nu știu la ce face referire domnia sa, dar am analizat și am verificat dacă într-adevăr se confirmă ceea ce spune dânsul. În urma verificărilor, am constatat că nu fost făcute doar trei controale şi au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru depistarea pe drumurile forestiere a transportului de material lemnos fără documente legale. Însa, în acelaşi timp, am mai constatat că cei depistaţi au primit doar avertismente şi le-a fost confiscat materialul lemnos, așa cum era normal pentru care nu era al lor. Cred că rolul Jandarmeriei și al tuturor instituțiilor de control este acela de a aplica legea și de a diminua acest fenomen care există la nivelul întregii țări. Într-adevăr, nu depistăm tiruri cu lemne, dar trebuie să știe că noi avem competențe limitate în acest domeniu, în sensul că posibilitatea opririi mașinilor cu gabarit pe drumurile publice nu este în competența noastră şi nu putem să facem acest lucru. Îmi pare rău că domnul primar a făcut aceste afirmații, probabil că a fost într-o eroare. Îl asigur că noi ne vom face treaba în continuare, vom fi atenți de cei care săvârșesc contravenție și infracțiuni și vom avea în vedere toate circumstanțele atenuante” – a declarat şeful Jandarmeriei Vâlcea, locotenent colonel Grigore Ciauşescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.