Situația pandemiei la Vâlcea: 3 persoane internate și un focar de coronavirus

/


11 cazuri active în Vâlcea, dintre care trei persoane sunt internate, iar la o societate comercială din Râmnic s-a declarat focar de coronavirus. Rata incidenței în județ este de 0,03 la mia de locuitori. Cam astea sunt cifrele momentului în ceea ce privește pandemia de la Vâlcea.

În total însă, de la începutul pandemiei și până în prezent, la Vâlcea au fost confirmate 16.447 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar persoane vaccinate până în prezent sunt 81.896.

​“În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate trei persoane confirmate pozitiv, cu o formă medie a infecției cu SARS-CoV-2. 

În acest moment, în județ, există un focar de SARS-CoV-2, identificat la un agent economic.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medicalși a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 61.306 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 47.430 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 108.736 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, șase persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată, trei persoane se află în izolare instituționalizată și șapte persoane de află în izolare la domiciliu” – precizează Prefectura Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like