Spitalele din Vâlcea, suprasolicitate. Peste 300 de pacienți internați…


Sistemul sanitar este suprasolicitat, locurile dedicate COVID-19 din spitalele din Vâlcea fiind umplute aproape la capacitate maximă. Ultimele informații oficiale, arată că în unitățile medicale din județ sunt internate nu mai puțin de 301 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, 12 pacienți sunt internați în stare gravă la ATI.
În ultimele 24 de ore, în Vâlcea au fost confirmate 93 de noi cazuri de coronavirus. Astfel se face că, de la începutul pandemiei și până acum, în Vâlcea s-au îmbolnăvit 25.712 persoane. Dintre acestea, 781 au pierdut lupta cu acest virus nenorocit, fiind declarate decedate ca urma a infectării.

În acest moment, în județ există 11 focare de SARS-CoV-2, înregistrate în cadrul unor agenți economici.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medicalși a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 68.901 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 56.168 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 125.069 de teste în județul Vâlcea.

​Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like