SURPRIZE, SURPRIZE! Nume grele în cursa pentru posturile de adjunct din IPJ Vâlcea

Cele două posturi de adjunct din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost scoase, recent, la concurs de către IGPR. În mod neaștepat, la ambele examene s-au înscris nume grele din Poliția vâlceană, competiția anunțându-se a fi cel puțin interesantă.

Ioniță și Matei, la “duel” 

Așadar, pentru postul de adjunct ce are în atribuții Ordinea Publică și Rutiera s-au înscris la concurs doi candidați. Unul dintre ei este șeful Poliției Rutiere Vâlcea, comisarul șef Florian Ioniță, un polițist cu experiență, al cărui profesionalism cu siguranță ar aduce un plus de forță la conducerea IPJ Vâlcea.

Cel de-al doilea candidat este comisarul șef Ion Matei, actualul adjunct împuternicit, care în anul 2017 a încercat să acceadă la funcția de inspector șef al unității, însă nu a reușit să promoveze concursul. Acum, Matei a decis să-și reevalueze propriile așteptări/valori și a decis să candideze și pentru un post, să-i spunem, inferior.

Concursul pentru acest post va avea loc în data de 8 noiembrie 2018, la sediul IGPR și va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Vafi declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.

Neghină, Deaconu și Dobra, în luptă pentru un post de adjunct

Ei bine, pentru cel de-al doilea post de adjunct, cel ce are în atribuții Judiciarul, s-au înscris trei candidați. Unul este comisarul Christian Neghină, actualul șef al Poliției Municipiului, care probabil a considerat că trebuie să facă un pas înainte în carieră, mai ales că la municipiu nu s-a remarcat foarte tare.

Un alt candidat este comisarul șef Geani Ion Deaconu, cel care recent a fost împuternicit ca adjunct la Poliția Municipiului și care este titular pe postul de șef al Biroului Rutier. Deși îndeplinește condițiile de pensionare, comisarul șef Deaconu consideră probabil că IPJ Vâlcea încă are nevoie de oameni cu experiență la conducere.

Cel de-al treilea candidat este Valerian Dobra, șeful Poliției Voineasa. Despre Dobra nu putem spune prea multe, doar că, în 2017, el a fost împuternicit neașteptat și pentru o perioadă scurtă de timp ca adjunct la Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest lucru i-a deranjat pe mulți dintre polițiștii cu ștate vechi în IPJ, care susțineau la momentul respectiv că Valerian Dobra are “lacune profesionale”, iar împuternicirea lui este o “blasfemie”.

Concursul pentru postul de adjunct “pe latura Judiciară” va avea loc  la data de 12 noiembrie 2018 şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like