NECROLOG. Tatăl primarului Gheorghe Gîngu a murit!

/

Doliu în familia primarului comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu. Tatăl acestuia a trecut în neființă azi, 20 septembrie 2019. Învățătorul GHEORGHE GÂNGU (88 de ani) a format zeci de generații de elevi la Berbești. El a fost cel care, prin inițiativele sale, a pus piatra de temelie pentru modernizarea orașului. Prin eforturile sale s-a construit în Berbești prima brutărie, primele magazine sătești, dar și prima distilerie unde cetățenii din zonă își valorificau fructele pentru a câștga niște bani frumoși în acele grele zile după război.
Învățătorul Gîngu s-a născut la Grădiștea – Băiești, în iunie 1932 și a încercat, după numirea sa ca învățător la Berbești, să aducă bunăstarea familiilor din acestă zonă a județului pe care a iubit-o nespus. A amenajat primul Târg de produse agricole și animale din Berbești în satul Slăvești. Târgul a funcționat în fiecare vineri și oamenii l-au denumit “Târgul lui Gângu”. În semn de respect pentru munca sa, satul Slăvești a fost redenumit Târgul Gângulești.
Învățătorul Gheorghe Gângu a fost una dintre persoanlitățile culturale vâlcene, a organizat împreună cu profesorii Mustățea și Costea Marinoiu “Cântecele Oltului” și multe alte evenimente culturale din județ.
Înmormântarea sa va avea loc duminică. 22 septembrie, la orele 14.00, în Berbești, iar slujba religioasă va fi oficiată la biserica Roșioara.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

loading...

You May Also Like