Testare pentru coronavirus în Râmnicu Vâlcea 

/

Pacienții pot merge direct la centrul situat în Bulevardul Magheru nr 13-15 din Râmnicu Vâlcea, în parcarea fostului magazin Billa, vis-a-vis de parcul Mircea cel Bătrân. Nu este nevoie de programare. „Testul dumneavoastră RT-PCR o să aibă rezultatul tot astăzi. Rezultatul îl primiți în română și în engleză pe email” – îi spune cadrul medical pacientului căruia tocmai i-a recoltat probele.
Domnul Ionescu a venit încă de la ora 8 dimineața la centrul din Ramnicu Valcea.
„Am avut un contact cu cineva infectat și am venit să mă testez. E ok. Trebuie să îl facem”, spune bărbatul.
Și nu a fost singurul.
„Am fost plecat undeva și vreau să fiu sigur că nu mai infectez pe cineva, familia sau colegii. Deci, m-am întors dintr-o călătorie și mi se pare normal să văd dacă am sau nu am primit cumva acest virus”, explică un alt bărbat.
Cât costă testul?
Mai multi români vin zilnic să se testeze pentru COVID-19 din proprie inițiativă la centrele German Diagnose. Pretul testului RT-PCR este de 245 lei iar pentru testul Rapid Antigen este 79 lei. Ambele teste sunt raportate in Corona-forms, platforma DSP.
„Timpul de așteptare al rezultatului e mult mai mic față de celelalte centre la care nu am găsit nici măcar programare. Aici nu se face cu programare si primesc si rezultatul in aceeasi zi.”
Odată ajunși la centrul de testare, un cadru medical, echipat conform normelor INSP vine și recoltează probele din nas și din gât. Probele sunt trimise mai apoi la laboratorul propriu de analize situat in Craiova.
Numărul românilor care merg din proprie inițiativă să se testeze pentru COVID-19 crește pentru că ambulanța 112 ajunge foarte greu la pacienții care doresc să își facă testele Real Time RT-PCR acasă. Majoritatea centrelor private au deja liste de așteptare de săptămâni bune. Asta nu este o opțiune pentru cei care au nevoie cât mai rapid de un test COVID-19. German Diagnose este o rețea de centre de testare SARS-CoV-2 unde nu este necesară o programare.  

🅿️

loading...

You May Also Like