Top 3 electrocasnice pe care lumea uită să le curețe, deși ar trebui!

/

Indiferent că locuiești la casă sau la apartament, procesul de curățare și menținere a ordinii în locuință poate fi o mare bătaie de cap. În același timp, la fel cum multă lume curăța în fiecare zi cele mai folosite obiecte și suprafețe ale casei, tot la fel de multă lume uită să curețe anumite electrocasnice. 

Iată care sunt cele mai uitate dintre acestea:

  1. Combinele frigorifice

Acest tip de electrocasnice este, probabil, cel mai uitat în procesul de curățare, deoarece adesea lumea pur și simplu aruncă în interior diverse pungi cu mâncare pentru a fi congelate. În același timp, reprezintă și locul în care mâncarea congelată este uitată timp de luni de zile sau, în anumite cazuri, ani. Procesul de curățare al combinei frigorifice este asemănător cu cel al frigiderului, deci este unul foarte ușor. 

Un sfat pentru a nu uita de alimentele păstrate la congelat este realizarea unei liste cu fiecare lucru existent în combina frigorifică și numărul de bucăți din acel aliment. Astfel, atunci când veți scoate pentru utilizare o pungă cu alimente din combina frigorifică, puteți tăia de pe listă acel aliment și veți putea ține evidența lucrurilor pe care le-ați congelat. Prin intermediul acestei liste se evită foarte ușor termenul de expirare al alimentelor din interior. Totodată, atunci când ai în locuința ta o combină frigorifică de calitate superioară, precum cele mai apreciate combine frigorifice de pe Dexo.ro, curățarea și întreținerea acesteia devin punctele cele mai importante din lista de lucruri pe care le ai de făcut. 

  1. Fierul de călcat

Te-ai întrebat vreodată cum se curăță fierul de călcat? Deși nu pare, acesta este un tip de electrocasnic care trebuie curățat, măcar o dată la câteva luni de folosire. Totodată, curățarea lui este mai ușoară decât crezi, folosind, în mare parte, soluții pe care le arfe oricine în casă, precum oțetul. 

Un fier de călcat care nu a fost curățat de multă vreme, mai ales dacă este de tipul celor cu abur, va avea orificiile pline de reziduuri de murdărie și de rugină, iar, în timp, va lăsa urme pe haine în timpul călcării acestora, ceea ce nu este un lucru de dorit atunci când vrei să porți o cămașă albă, spre exemplu.

  1. Frigiderul

Deși este deschis zilnic, măcar de două ori pe zi, frigiderul reprezintă un tip de electrocasnic pe care multă lume pur și simplu uită sau nu știe că ar trebui să îl curețe. Totodată, este un electrocasnic care ar trebui să fie curățat măcar o dată pe lună, deoarece alimentele depozitate în interiorul acestuia elimină diferite mirosuri, iar umiditatea din interior favorizează, în timp, apariția bacteriilor, mai ales dacă există alimente care nu au fost măncate sau folosite și au început să se degradeze. 

În același timp, frigiderul se murdărește des, mai ales datorită faptului că în interiorul său există multe alimente lichide care, din întâmplare, ajung să se scurgă în anumite momente pe suprafața de sticlă ce reprezintă un suport. De aceea este indicat să nu se omită curățarea frigiderului cu soluții dezinfectante sau chiar cu detergent de vase îmbibat într-o lavetă umedă, după care să se șteargă suprafața curată cu o lavetă uscată. 

Așadar, acum că știi de ce electrocasnice nu trebuie să uiți atunci când faci o curățenie generală, regândește-ți programul de curățenie și apucă-te de treabă!

Sursa foto: Pexels.com

🅿️ Articol publicitar

loading...

You May Also Like