Serviciul de Ambulanţă Vâlcea cere cu disperare şase echipaje pentru sud – vestul judeţului

Serviciul de Ambulanţă Vâlcea se confruntă cu o situaţie deosebit de grea în zona de sud – vest a judeţului. Este vorba de 14 localităţi, dintre care două oraşe, cu mai bine de 60.000 de oameni, care sunt ,,deservite” de prea puţine echipaje de ambulanţă. Astfel, pentru oraşul Bălceşti, comunele din jurul său, dar şi pentru Berbeşti (în cazuri excepţionale) Serviciul de Ambulanţă are trei echipaje disponibile la Sineşti (din cinci necesare), două echipaje la Tetoiu (din necesarul de cinci) şi alte două la Bălceşti (tot din cinci necesare).

Pentru a asigura serviciul non-stop, pentru un echipaj este nevoie de cinci asistenţi şi cinci şoferi care să lucreze pe ture. Medicul Dan Pădureanu, şeful Serviciului de Ambulanţă a mai solicitat, pentru rezolvarea urgentă a problemei, încă un echipaj la Bălceşti, trei la Tetoiu şi două la Sineşti. ,,Dacă am avea acest plus de echipaje am putea asigura non – stop serviciul de ambulanţă. Este o gravă lipsă de personal în această zonă şi facem apel la Ministerul de Finanţe să bugeteze posturile cerute, Ministerul Sănătăţii să înfiinţeze, efectiv, posturile” a declarat Pădureanu.

Pentru o imagine cât mai exactă a riscurilor existente în prezent, trebuie menţionat că între Laloşu şi satul Obislavu din Grădiştea sunt 120 de kilometri, iar între Măciuca şi Livezi sunt aproximativ 60 de kilometri. Dacă se mai ia în calcul şi faptul că între câteva localităţi drumurile sunt praf (Bălceşti – Sineşti, de exemplu), se poate constata că o ambulanţă poate ajunge după mai mult de două ore. Ceea ce este enorm în cazul unor urgenţe majore!

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like