VÂLCEA. 109 persoane cu COVID, internate în prezent în spitalele din judeţ

/

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 1.919 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, au fost înregistrate și 36 de decese, toate cazurile soldate cu deces prezentând și alte patologii asociate. 

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 69 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI.  În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 4 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.  

La momentul actual, în județul Vâlcea există 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2, atât în cadrul unităților sanitare (4 focare), în centre rezidențiale (2 focare), la agenți economici, cât și în cadrul cluburilor sportive (2 focare).          

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 928 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 16.487 de teste.  

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 23 de decizii de izolare și 34 de decizii de carantină, în prezent, 394 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 355 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

loading...

You May Also Like