VÂLCEA. 17 cazuri de gripă și 1.226 de infecții respiratorii și pneumonii

În ultima săptămână, la nivelul județului Vâlcea au fost diagnosticate 17 cazuri de gripă, 13 pacienți având nevoie de îngrijiri medicale și fiind internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Deși se vehicula că un tânăr de 20 de ani ar fi murit sâmbătă la spital din cauza gripei, în final s-a dovedit a fi doar o alarmă falsă. Tânărul suferea de multiple afecțiuni cronice de tip neurologic și motor, iar medicii susțin că “decesul nu a survenit prin îmbolnăvire de gripă diagnosticată clinic sau prin analize de laborator”.

Pe de altă parte, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea la nivelul județului s-au mai înregistrat și 1.226 de cazuri de infecții respiratorii și pneumonii, zeci de pacienți fiind internați în spital.

În aceste condiții, atât la nivelul Spitalului Județean Vâlcea, cât și în unitățile de învățământ din județ s-au luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu gripă sau cu alte boli respiratorii.

“Am avut și cazuri de gripă în județul nostru, în ultima perioadă. Au fost diagnosticate 17 cazuri de gripă, din care 13 au fost internate. Grupa de vârstă cea mai afectată a fost de 15-49 de ani. Până acum nu am luat decizia de a închide vreo școală sau vreo clasă dintr-o școală, însă am recomandat ca zilnic să se facă triajul copiilor la intrare în unitățile de învățământ din zonele urbane, pentru că acolo există cabinete medicale. În mediul rural am decis să implicăm medicii de familie, însă triajul se face de către personalul didactic” – precizează Lorena Mărgăritescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like