VÂLCEA. 275 de amenzi au fost date week-end-ul trecut pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO)

Week-end-ul trecut, polițiștii, jandarmii, pompierii militari, polițiștii locali, dar şi alţi reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au continuat acţiunile în judeţul Vâlcea, verificând modul de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Şi pentru că 275 de vâlceni nu au respectat măsurile de protecție sanitară și cele privind distanțarea fizică, ei s-au ales cu sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.000 de lei.

“Au fost verificate 448 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind aplicată o sancțiune de 10.000 de lei, pentru fapte de natură economică.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 352 mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 7.000 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor de izolare au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de  peste 18.000 de lei.

Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, recomandăm cetățenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu” – se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Vâlcea.

loading...

You May Also Like