VÂLCEA – COVID: 9 focare de infecţie, 2 mănăstiri închise şi 322 de persoane în carantină

Conform unui comunicat oficial al Prefecturii Vâlcea, în momentul de față, în județul nostru există nu mai puţin de nouă focare de coronavirus. Dintre acestea, patru sunt în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 63 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 17 cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri). De asemenea, alte cinci focare sunt la agenți economici din județ, numărul angajaților infectați din aceste societăți fiind de 54.

Coronavirusul a bătut şi la poarta lăcaşurilor de cult din Vâlcea, două mănăstiri fiind închise după ce doi călugări şi un preot au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

De la debutul pandemiei și până acum, în Vâlcea, au fost înregistrate 512 cazuri de COVID 19, iar 15 persoane confirmate pozitiv au murit, ultimul deces fiind înregistrat la data de 31.07.2020.

“Până la această dată, la nivelul județului, pe metodologie, au fost realizate 7.100 de teste, în ultimele 24 de ore fiind trimise la laboratoarele acreditate un număr de 265 de teste.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare” – precizează Prefectura Vâlcea.

Mai trebuie precizat că, în momentul de faţă, 322 de persoane se află în carantină la domiciliu (pentru 13 dintre ele această măsură a fost dispusă în ultimele 24 de ore), iar 131 de vâlceni sunt internaţi în toate unitățile sanitare dedicate din județ.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like