VÂLCEA – Încă două persoane infectate cu tulpina britanică a SARS-CoV-2

Autoritățile anunță că la nivelul județului Vâlcea au fost confirmate încă două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 (tulpina B.1.1.7 – Marea Britanie), după ce săptămâna trecută au apărut primele două la Centrul rezidențial Bistrița (la un beneficiar și la un angajat).
Astfel, în urma anchetei epidemiologice s-a ajuns la concluzia ca vâlcenii infectați nu au istoric de călatorie în Marea Britanie, însă una din persoane a fost contact direct cu unul din cazurile identificate anterior, iar cealaltă persoană este beneficiară a aceluiași centru rezidențial (internată într-o unitate sanitară din județ).
DSP Vâlcea a emis deciziile de izolare. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, DSP Vâlcea a efectuat două controale în centrul rezidențial, unde s-au făcut recomandări privind limitarea infecțiilor cu SARS-CoV-2.
Starea de sănătate a persoanelor este stabilă, una din persoane fiind monitorizată la domiciliu de către medicul de familie, iar cealaltă este monitorizată de către personalul medico-sanitar. Deși este internată în spital, menționăm că a doua persoană este monitorizată pentru o altă afecțiune care nu este asociată infecției cu SARS-CoV-2.​

loading...

You May Also Like