VÂLCEA. Trei case mistuite de flăcări într-o singură zi

Trei case au fost mistruite de flăcări în județul Vâlcea, într-o singură zi. S-a întâmplat miercuri, 04 decembrie 2019, când pompierii militari ai ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiilor produse la case de locuit pe raza localităților: Popești, Slătioara și Bălcești.

Primul incendiu a fost anunțat la ora 06.44 în localitatea Popești. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Cel de-al doilea incendiu a avut loc în jurul orei 08.38 în localitatea Slătioara. Până la stingerea incendiului, a ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare șiță, pe o suprafață de circa 40 mp. Cauza probabilă, stabilită în urmacercetărilor preliminare, este neprotejarea termică a coșului de evacuare a fumului față de materialele combustibile.

Ale treilea incendiu a fost anunțat în orașul Bălcești, în jurul orei 08.44. Până la localizarea incendiului, a ars: acoperişul unei case, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa  10 mp. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului, față de materialele combustibile din componența acoperișului.

loading...

You May Also Like