Vâlcenii nu vor mai ști câți bolnavi de COVID – 19 sunt în județ. Decizie restrictivă a guvernului liberal

/

Guvernul liberal a dispus printr-o adresă emisă către toate prefecturile din țară să se blocheze accesul opiniei publice la informații referitoare la numărul de îmbolnăviți cu COVID – 19. Conform acestui document, Prefecturile nu mai au voie să furnizeze informații referitoare la numărul de teste făcute, numărul de noi îmbolnăviri și starea de sănătate a pacienților deja afectați de noul coronavirus. 

Secretarul de stat din MAI, Gheorghe Sorescu, semnatarul adresei imperative, lasă prefecturilor posibilitatea să comunice doar generalități despre măsurile de împiedicare și răspândire a bolii, despre centrele de carantină și măsurile de ordine publică. 

România se află, prin decret prezidențial, în stare de urgență, fapt ce implică o restrângere de drepturi. Inclusiv cele care au legătură la accesul la informații. Dar cu ce ar fi împiedicat lupta anti – Covid 19 faptul că prefecturile și Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară emiteau comunicate despre starea la zi, pe județe, a îmbolnăvirilor și a numărului de teste făcute?

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like