FOTO/VIDEO. Alunecare de teren la Berbești. Două gospodării sunt în pericol

/

O alunecare de teren s-a reactivat în urma ploilor abundente, iar două gospodării se află în pericol. Totul se petrece în orașul Berbești, sat Valea Mare, acolo unde sunt frecvente astfel de calamități. Potrivit Prefecturii Vâlcea, în zonă s-a produs o eroziune a pârâului Tarâia. Deocamdată nu s-a dispus evacuarea persoanelor din cele două gospodării, însă autoritățile sunt în alertă.

La fața locului, s-a deplasat o comisie mixtă formată din prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, însoțiți de primarul comunei Berbești, Milorad Cumpănășoiu, pentru evaluarea situației.

“Comisia a constatat afectarea unei gospodării, a gardurilor și a cca. 6000 mp de teren agricol. Potrivit constatărilor din teren, eroziunea de mal stâng se întinde pe o lungime de cel puțin 500 m și sunt în pericol de a fi afectate în total 4 gospodării.

Ca urmare a constatărilor din teren, structurile implicate vor lua următoarele măsuri:• asigurarea permanenței în cadrul Primăriei Berbești;• avertizarea instituțiilor publice locale, operatorilor economici și populației din zonele cu risc la inundații;• monitorizarea cursurilor râurilor și supravegherea podurilor și podețelor” – precizează Prefectura Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like