VIDEO: Jandarmeria Vâlcea face precizări cu privire la intervenţia de pe Vârful Roman

/

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la conţinutul unor declaraţii şi păreri enunţate în spaţiul public prin intermediul mass-media de către unele persoane, mai mult sau mai puţin calificate, se impun următoarele precizări :

 Intervenţia jandarmilor vâlceni din data de 03 ianuarie , pe Vârful lui Roman pentru salvarea a 28 de turişti blocaţi, s-a desfăşurat în mod legal, efectivele jandarmeriei fiind obligate să intervină în astfel de situaţii în sprijinul populaţiei care a solicitat intervenţia prin nr unic de urgenţă 112.

Există o bază legală care reglementează în mod imperativ intervenţia în urma solicitărilor prin nr unic de urgenţă 112, mai ales în condiţiile în care apelul a fost verificat şi confirmat anterior intervenţiei jandarmilor.

Facem precizarea că în acea zonă stratul de zăpadă era consistent, pe o porţiune de aproximativ 3 km, fiind necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru ca drumul să fie practicabil.

Intervenţia forţelor de ordine a fost oportună şi apreciată de către cei care au solicitat-o, condiţiile în care s-a intervenit confirmând necesitatea acesteia, mai ales că printre persoanele salvate s-au aflat şi copii.

Vă asigurăm pe viitor de disponibilitatea şi profesionalismul Jandarmeriei Vâlcea de a interveni în astfel de situaţii pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN VÂLCEA

Alte imagini de la operațiunea de salvare

Posted by Jandarmeria Română on 3 Ianuarie 2018

În urmă cu câteva minute, la ora 17.55, jandarmii montani vâlceni și salvamontiștii și-au încheiat misiunea de salvare de pe vârful Roman, toate cele 28 de persoane( dintre care 8 copii) au fost aduse în siguranță la baza muntelui. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Posted by Jandarmeria Română on 3 Ianuarie 2018

loading...

You May Also Like