VIDEO. Protestatarii de pe Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea cer demisii

Un nou protest al sindicaliștilor de pe Platforma Industrială a avut loc azi, 25 septembrie 2019, la câteva zile după ce uzina de sodă calcinată din Vâlcea şi-a oprit producţia după 60 de ani de funcţionare, iar 80% dintre cei peste 600 de angajaţi și-au depus cereri de plecări voluntare.

Manifestanții, în jur de 500, au pornit în marș prin oraș și s-au oprit în fața Prefecturii Vâlcea, acolo unde au huiduit, au cerut demisii și s-au arătat foarte agresivi. “Victima” de azi a fost subprefectul de Vâlcea, Aurora Gherghina, fiind nevoită să facă față mulțimii înfuriate pe fondul lipsei președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și a prefectului Florian Marin, plecat în concediu.

Așa cum spuneam, sindicaliștii au cerut demisii, găsind vinovați în alte părți, numai în curtea CIECH nu. În fond, este o companie privată, iar oamenii și-au pierdut locurile de muncă din cauza polonezilor care conduc Uzina, care nu au acceptat nicio ofertă de preț la aburul industrial venită din partea CET Govora. Ultima ofertă, scăzută la 169 de lei/ gc, a fost făcută chiar zilele trecute, însă conducerea CIECH a refuzat-o categoric. Realitatea este că nici de “pomană” nu se poate! Concesii trebuie făcute din ambele părți dacă se vrea continuarea activității pe Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea. Iar până acum doar CET a făcut concesii!

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like