25 de tone de deșeuri urmau să ajungă la o firmă din Vâlcea

/

25 de tone de deșeuri de cauciuc au fost la un pas să ajungă în județul Vâlcea, la o societate comercială. Noroc cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au depistat containerul. Deșeurile au fost importate în România fără respectarea prevederilor legale.

Totul s-a întâmplat ieri, 14 iunie 2021, în urma unor informații pe care le-au primit polițiștii vamali și comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța. Containerul era sosit din Germania și, așa cum am spus, avea ca destinație o firmă de pe raza judeţului Vâlcea care efectua activități de import în România.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri. Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nerealeși încălcarea regimului deşeurilor transportul, iar bunurile vor fi returnate firmei din Germania.

loading...

You May Also Like