Acţiunea “masca” în Vâlcea. Amenzi pentru cei care nu poartă masca de protecție

Amenzi pe bandă rulantă aplică oamenii legii din judeţul Vâlcea. Vizaţi sunt cei care nu respectă măsurile de izolare la domiciliu, dar şi cei care nu poartă măşti în spaţiile închise.

În perioada 26-28 iunie, poliţiştii şi jandarmii din Vâlcea au organizat 83 de misiuni specifice pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a noului coronavirus. Au fost verificate zilnic peste 1.400 de persoane și circa 170 de societăți comerciale, în urma acestor verificări fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 10.000 de lei, pentru nereguli constatate la agenții economici. De asemenea, doi vâlceni care nu au respectat măsura izolării la domiciliu s-au ales cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei. Mai mult decât atât, 37 de persoane au fost surprinse că nu purtau măști de protecție în spațiile închise, fiind aplicate amenzi a căror valoare se ridică la peste 7.000 de lei.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel: 14 persoane în carantină instituționalizată, 1.291 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 11 persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ. 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like