ADOLESCENT din VÂLCEA, ARESTAT. Infracţiuni comise pe bandă rulantă

Un adolescent de 16 ani, din judeţul Vâlcea, a fost arestat joi, 12 octombrie 2017, la Suceava după ce a comis infracţiuni pe bandă rulanţă. Polițiștii au reușit să probeze întreaga sa activitate infracțională şi au rămas uimiţi câte furturi a putut comite un minor. Băiatul este încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Astfel, cel mai recent furt comis de minorul vâlcean este din data de 6 octombrie 2017, când, în jurul orei 20.40, băiatul a pătruns în locuința unei femei de 47 de ani, din municipiul Fălticeni, care era plecatp la o vecină și lăsase ușa garsonierei deschisă, furând bunuri în valoare de circa 2.000 lei.

Adolescentul nu a fost foarte atent şi a lăsat urme care i-a condus pe poliţişti direct lael. Astfel că, au urmat o altă serie de cercetări, iar oamenii legii au stabilit că minorul este autorul şi altor furturi, respectiv:

— în noaptea de 15/16.05.2017, prin escaladarea unei ferestre pe care a găsit-o deschisă, a pătruns în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Fălticeni și a sustras bani și produse alimentare, prejudiciul fiind de circa 500 lei.

— la 17.05.2017, în jurul orei 22.30, a sustras și condus un autoturism parcat pe str. Aleea Căminului, din localitate, deși nu posedă permis de conducere, după care, l-a abandonat, sustrăgând din interior suma de 600 lei.

— în aceeași noapte, a pătruns fără drept în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. Maior Ioan, din localitate și a sustras un DVD și ale bunuri în valoare de circa 1.000 lei.

— în noaptea de 13/14.06.2017, prin forțarea unui geam, a pătruns în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. 2 Grăniceri, din localitate, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 900 lei.

Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ‘furt în scop de folosință’, ‘furt calificat’ și ‘conducerea unui autovehicul fără permis de conducere’, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru dispunerea de măsuri preventive.

loading...

You May Also Like