ATENȚIE. Poți rămâne fără PERMIS de CONDUCERE dacă suferi de anumite BOLI. Vezi despre ce este vorba!

Anumite boli de care suferi te pot lasa fara permis de conducere. Noua lege data de Ministerul Sanatatii, privind normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, ii baga in sperieti pe soferi.

Asadar, dupa noile prevederi legislative, soferilor nu li se vor mai elibera sau reinnoi permisele de conducere daca sufera de afectiuni neurologice grave. Sigur, conducatorii auto care cer eliberarea permisului trebuie sa se prezinte cu un aviz medical autorizat in care sa se specifice clar ca nu sufera de boli neurologice grave.

“Tulburarile neurologice asociate afectiunilor sau interventiilor chirurgicale care afecteaza sistemul nervos central sau periferic, conduc la deficiente senzoriale sau motorii si afecteaza echilibrul si coordonarea, trebuie sa fie luate in considerare in functie de efectele lor functionale si riscurile evolutive. In astfel de cazuri, eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere se poate realiza sub rezerva evaluarii periodice, in cazul riscului de agravare. Sindromul de apnee moderata in somn de tip obstructiv corespunde unui numar de episoade de apnee si hipopnee pe ora (indice apnee-hipopnee) cuprins intre 15 si 29, iar sindromul de apnee severa in somn de tip obstructiv corespunde unui indice de apnee-hipopnee de minimum 30, ambele fiind asociate cu somnolenta diurna excesiva” – se arata in modificarile legislative realizate de Ministerul Sanatatii si citate de stitilekanald.ro

O ultima statistica la nivel european arata ca Romania este pe locul 5 intr-un clasament privind numarul celor care adorm la volan, peste 270.000 de soferi romani suferind de apneee in somn.

You May Also Like

2 thoughts on “ATENȚIE. Poți rămâne fără PERMIS de CONDUCERE dacă suferi de anumite BOLI. Vezi despre ce este vorba!

Comments are closed.