ATENŢIE! Substanţe periculoase descoperite la unele firme din Vâlcea

Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase de la IPJ Vâlcea au descins în comunele Galicea, Olanu şi Prundeni, acolo unde au verificat mai multe societăţi comerciale. În urma controalelor, oamenii legii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 lei.

Astfel, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din comuna Olanu, au fost identificate mai multe produse de protecția plantelor din grupa de toxicitate, care erau comercializate fără drept de către reprezentanții societății, în sensul că societatea nu deținea certificat de înregistrare pentru comercializarea acestui gen de produse eliberat de către Oficiul Fitosanitar Vâlcea. Totodată, s-a constatat că o parte din produsele identificate aveau termenul de valabilitate expirat, această faptă contravențională urmând a fi sancționată de către Oficiul Fitosanitar Vâlcea, instituție competentă conform prevederilor legale.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o altă societate comercială din comuna Galicea, s-a constatat că reprezentanții acesteia, comercializau mai multe produse de protecția plantelor, respectiv fungicide și insecticide, fără certificat de înregistrare eliberat de către Oficiul Fitosanitar Vâlcea. În urma controalelor efectuate, polițiștii au ridicat în vederea confiscării, cantitatea de 6 kg. produse de protecția plantelor, respectiv fungicide si insecticide.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o altă acțiune în localitatea Prundeni iar, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială autorizată pentru comercializarea produselor de protecția plantelor, au fost identificate, în spațiul special destinat pentru păstrarea și depozitarea produselor de uz fitosanitar, mai multe produse de acest fel din grupa de toxicitate, respectiv fungicide și acaricide, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care exista obligativitatea predării către o firmă specializată în vederea eliminării acestora, întrucât deveniseră deșeuri.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri. În urma controlului, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 35 recipiente  conţinând  produse de protecția plantelor devenite deșeuri periculoase.

You May Also Like