BILANȚ negru pe șoselele din VÂLCEA: 371 accidente, 28 morți și 113 răniți grav

/

Șoselele din Vâlcea au fost scăldate în sânge în primele 7 luni ale acestui an. Un ultim bilanț al IPJ Vâlcea arată că, în perioada menționată, în județul nostru au avut loc nu mai puțin de 371 de accidente de circulație cu victime, dintre care 109 au fost extrem de grave. În urma acestor evenimente rutiere, și-au pierdut viața 28 de persoane, 113 au fost rănite grav, iar 377 au fost rănite ușor.

Mare parte din aceste accidente au avut loc, așa cum vă așteptați, pe Drumul Național 7, în special pe Valea Oltului. Acest important drum național este extrem de tranzitat și deja nu mai face față numărului mare de vehicule. Tocmai de aceea a devenit și una dintre cele mai periculoase șosele din România. Evident că mulți ar spune că lipsa autostrăzii Pitești – Sibiu este principala cauză a producerii de accidente. Sigur, este vitală această autostradă, însă evenimentele rutiere au loc din cauza inconștienței, teribilismului și nesimțirii unor conducători auto care intră în depășiri periculoase, nu păstrează distanța regulamentară între vehicule sau se urcă beți la volan. Disciplina în trafic pe un astfel de drum periculos este esențială și îți poate salva viața.

„Analizele privind riscul rutier, efectuate de Poliția Rutieră Vâlcea au arătat faptul că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt abaterile săvârșite de bicicliști, viteza neadaptată la condițiile de drum și nerespectarea distanței între vehicule” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like