CENTURA la CONTROL. Sute de amenzi aplicate de polițiștii din Vâlcea!

/

Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri din Vâlcea au organizat o serie de acțiuni pe șoselele județului, verificând dacă șoferii folosesc centura de siguranță. Vizați au fost însă și conducătorii auto care vorbesc la telefon în timp ce se află la volan. Astfel, în perioada 4-10 aprilie, oamenii legii au aplicat 208  sancţiuni pentru nefolosirea centurii de siguranţă, precum și pentru neasigurarea minorilor în autoturism.

“Acţiunea se înscrie în Programul Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

În perioada de referinţă, poliţiştii vâlceni au acţionat conform obiectivelor stabilite la nivel european, urmărindu-se, totodată, respectarea normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, precum şi cele privind utilizarea căştilor de protecţie omologate.

Tot în cadrul acțiunii, s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave din județul Vâlcea, cum ar fi viteza excesivă, depășiri neregulamentare, conducerea sub influența alcoolului, neacordarea prioritate de trecere pietoni și autovehicule, abateri bicicliști, pietoni și altele.

Astfel, poliţiştii au controlat 1159 de autovehicule şi au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, pentru neutilizarea centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate, din care 205 pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către adulți, 3 pentru neutilizarea dispozitivelor de fixare în scaune pentru minori și o sancțiune pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către un pasager.

De asemenea, alte 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru folosirea telefoanelor mobile de către conducătorii de autovehicule pe timpul deplasării pe drumurile publice” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like