Controale în forţă ale Poliţiei Vâlcea pentru prevenirea răspândirii pestei porcine

Pentru că există pericolul ca pesta porcină africană să se extindă în tot judeţul şi să intre în gospodăriile oamenilor, conducerea IPJ Vâlcea a decis să intensifice controalele în trafic, dar şi la intrările în judeţ pentru a depista eventualele transporturi ilegale de suine. Asta pentru că unii cetăţeni sunt de-a dreptul inconştienţi şi nu pricep că acţiunile lor pot duce la un adevărat dezastru. Zilele trecute, un bărbat din Dâmboviţa, cunoscut ca samsar de animale, a fost prins pe raza judeţului nostru transportând ilegal nu mai puţin de 62 de porci. El a fost depistat pe DN 7, la Călimăneşti, iar porcii au fost confiscaţi şi ucişi.

“În urma controlului efectuat autoutilitarei polițiștii au descoperit 62 de suine, de diferite greutăți, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență și transport.

Specialiștii din cadrul D.S.V.S.A ajunși la fața locului au procedat la confiscarea, eutanasierea și îngroparea suinelor. Totodată au fost recoltate 5 probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform H.G. 984/2005 cu amendă în valoare de 720 de lei și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de răspândirea bolilor la animale sau plante” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like