FOTO. Copil trimis de tatăl său să cerşească în parcarea Kaufland din Râmnicu Vâlcea

/

Este o practică mai veche în judeţul nostru şi nu numai. Vorbim de părinţi denaturaţi care-şi supun copiii la umilinţa de a cerşi pe străzi, în magazine, pe terase sau în pieţe. Din păcare, sunt rare cazurile în care autorităţile se implică şi ia măsuri împotriva acestui fenomen degradant.

Ieri seară, în jurul orei 20.30, un jandarm vâlcean aflat în timpul liber s-a sesizat în momentul în care un puşti de 11 ani se plimba în parcarea subterană a supermarketului Kaufland Nord și apela la mila cetățenilor. Şi-a chemat colegii în ajutor şi astfel tatăl a fost amendat şi riscă să piardă custodia copilului pentru că jandarmii au anunţat şi DGASPC Vâlcea de acest caz.

„Având în vedere ora destul de târzie și suspiciunea că băiețelul nu acționează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la fața locului.

După aproximativ 30 de minute de discuții purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băiețelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea cu alți membri din familie din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniți la cumpărături.

Tatăl copilului a fost sancționat de către jandarmi conform Legii 61/1991 și informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea” – precizează Jandarmeria Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like