FOTO/RAZII în VÂLCEA, weekend-ul trecut. Amenzi, dosare penale și bărbat încătușat…

/

Razii de amploare în tot județul, weekend-ul trecut. Polițiștii vâlceni au acționat pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nerespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice sau a altor substanțe la volan. Totul s-a lăsat cu amenzi, permise reținute, dosare penale, dar și cu o reținere. Un bărbat a fost încătușat după ce a fost prins conducând fără permis.

Astfel, polițiștii au verificat 725 de autovehicule, au legitimat 762 de persoane, au efectuat 262 de testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate au aplicat 596 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 212.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 263 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 21 depășire neregulamentară, 8 pentru abateri bicicliști,  23 pentru abateri ale pietonilor, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 4 pentru consumul de alcool și  275 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 92 de permise de conducere (57 pentru viteză neregulamentară, 21 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru consumul de alcool la volan, 4 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 6 pentru alte abateri) și retrase 28 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemple: 

1. În data de 18 martie a.c., un bărbat de 56 de ani, din orașul Horezu, a fost surprins în trafic de către polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu, în timp ce conducea un vehicul în localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatorului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

2. La data de 18 martie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 56 de ani, domiciliată înmunicipiul Drăgășani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64, pe ruta Drăgășani – Râmnicu Vâlcea, efectuând transport public de persoane contra cost, în regim taxi, fără a deține autorizație taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2008, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare, precum și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

3. Sâmbătă 18 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul pe DN7, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,48 mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației alcoolice.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

loading...

You May Also Like