FOTO – TRAGEDIE. O adolescentă din Vâlcea a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie noaptea trecută în comuna Fârtățești, sat Dozești, județul Vâlcea. O adolescentă a murit și alte trei persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Potrivit ISU VÂLCEA, inițial, apelantul care a sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată în vârstă de 14 ani, spunând că aceasta este înecată.

“Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon, și a primit răspuns negativ, după care, a îndrumat persoanele aflate la locul evenimentului să scoată victima afară și să execute manevre de resuscitare.
Între timp, la fața locului a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată stație, stația Lădești și o ambulanță SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior medicul a cerut și deplasarea SMURD Măciuca. Aceasta se întorcea de la un alt caz. Ajunși la fața locului, membrii ambulanței SAJ – Stația Lădești, au anunțat că sunt 4 persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale.
Persoanele în cauză sunt: o femeie de 34 ani – semiconștientă cu semne vitale evaluata de SMURD; o fetiță de 3 ani cu atac de panică, evaluată de SAJ; o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare și o fată de 14 ani la care s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără niciun rezultat, decesul acesteia fiind declarat de către medicul de la ambulanță la ora 00.36.

Între timp, s-a anunțat și șeful SVSU din localitate și s-a trimis la fața locului și un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru a verifica sursa de producere a intoxicarii și a preveni producerea altor evenimente.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că în casa în care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane din care 3 se aflau în vizită” – precizează ISU.

loading...

You May Also Like