FOTO-VIDEO: Bătrân din Prundeni, găsit carbonizat în propria locuință

/

Tragedie în această dimineață, în comuna Prundeni, sat Zăvideni. Un bătrân a fost găsit carbonizat în propria locuință cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 5.30, iar la fața locului au mers urgent pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea. Aceștia au constatat la fața locului că locuința arde generalizat, însă au făcut tot posibilul pentru a crea un culoar și a ajunge la bătrânul ce se afla în casă, imobilizat la pat. Din păcate, el a fost găsit carbonizat.

“Din spusele persoanei care a sunat la 112, în interiorul locuinței se afla un bărbat în vârstă de 85 de ani, imobilizat la pat. La fața locului au fost trimise trei echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În sprijinul pompierilor, la fața locului s-au deplasat și membrii SVSU din localitate. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei, iar suspiciunea existenței unei persoane în interior s-a confirmat, motiv pentru care s-a trecut la crearea unei căi de acces către locul în care se afla persoana imobilizată, pentru salvarea acesteia. Din păcate, bărbatul imobilizat în interior a fost scos carbonizat.
Până la stingerea flăcărilor, au ars : acoperișul locuinței realizat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 50 mp; mobilierul si alte bunuri de uz gospodăresc existent în cele două camere de locuit. De asemenea, s-au degradat : zidurile din cărămidă ale locuinței.
După aproape două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuarea fumului, nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire, scânteile rezultate ducând la aprinderea materialelor combustibile din componența plafonului.
Pentru prevenirea unor astfel de situații, recomandăm repararea din timp a sobelor şi coşurilor de fum, curăţarea și revizuirea acestora, înlăturarea defectelor de construcţie și izolarea acestora față de materialele combustibile” – precizează ISU Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like