FOTO-VIDEO. Incendiu devastator la o pensiune din Vâlcea. 20 de persoane blocate pe balcoane. Copii intoxicați cu monoxid de carbon

/

Zeci de persoane au rămas captive noaptea trecută într-o pensiune cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în jurul orei 03.06, în localitatea Brezoi, sat Păscoaia. La pensiunea Valahia erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii).

Pompierii au ajuns în timp util la fața locului, dispunând evacuarea tuturor celor care se aflau în interior. 20 de persoane au rămas captive în balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării, fiind salvate de angajații ISU Vâlcea.

“Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat : cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ” – anunță pompierii.

Din nefericire, 14 copii și 1 însoțitor au fost transportați la Spitalul Brezoi, iar 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon. Starea copiilor este una bună, intoxicațiile fiind ușoare.

“Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp. Au fost degradate : centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului aratăî că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației.
Incendiul a fost lichitat după aproape o oră de la anunțarea acestuia” – mai precizează ISU Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like