FOTO-VIDEO. Polițiștii și jandarmii din Vâlcea, solicitați să intervină la o înmormântare cu zeci de persoane


UPDATE: In urma verificarilor efectuate referitor la respectarea prevederilor legale privind prevenirea raspandirii virusului sars cov 2 cu ocazia procesiunii funerare din data de 15.04.2021, ce a avut loc pe raza comunei Lalosu, judetul Valcea, va comunicam urmatoarele:

  • politistii au aplicat pana in momentul de fata 45 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 22.500 lei.
  • jandarmii au aplicat 6 sanctiuni contraventionale in cuantum de 3.000 lei. Verificarile continua.

Deși rata de infectare din comuna Laloșu este de 1,24 la mia de locuitori, totuși polițiștii și jandarmii din Vâlcea au fost solicitați să intervină la o înmormântare la care participă zeci de persoane. Sigur, potrivit IPJ Vâlcea, la eveniment participă circa 70-80 de persoane, însă alte surse spun că acolo sunt sute de persoane. Oamenii legii intervin pentru că, spun ei, “nu se respectă măsurile sanitare de protecție”.
La fața locului s-au deplasat trei echipaje de poliție si un echipaj de jandarmi pentru menținerea ordinii și liniștii publice, urmând a fi luate măsurile legale față de persoanele care nu respectă măsurile de protecție individuală. Adică cei care nu poartă mască de protecție vor primi amenzi.

“Procesiunea de înmormântare a început în jurul orelor 15 și se află în derulare.
În vederea prevenirii și combaterii altor fapte penale și contravenționale, zona va fi monitorizată de polițiști care vor interveni în aplicarea măsurilor legale în funcție de evoluția situației operative” – susține IPJ Vâlcea.

Sursă video: Facebook

foto: captură video

loading...

You May Also Like