IPJ VÂLCEA: Zeci de amenzi în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

/

Într-o singură zi, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale. După accidentul feroviar de ieri, conducerea IPJ Vâlcea a organizat o amplă acțiune în tot județul în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Astfel, pe fondul nerespectării de către participanții la trafic a regulilor rutiere, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, din care 10 pentru neoprire la CFR, o sancțiune pentru depășirea coloanei oprită la CFR și 2 pentru nerespectarea indicatoarelor la CFR, în cuantum de 22.620 de lei. De asemenea, au controlat 102 autovehicule, 11 puncte de trecere monitorizate la CFR și au legitimat 130 de persoane. Totodată, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 3 permise de conducere.

“Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație la trecerile de nivel cu calea ferată! Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viața conducătorilor auto și de a evita producerea unor grave accidente rutiere.În zonele neprevăzute cu astfel de semnale șoferul trebuie sa se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

You May Also Like