Nepalezii care lucrează în Râmnicu Vâlcea, ridicați de polițiști de pe stradă

UPDATE. Revenim cu noi detalii cu privire la angajații nepalezi care nu au putut să se legitimeze în fața polițiștilor atunci când au fost opriți pe străzile din municipiu. Potrivit șefului Biroului Imigrări Vâlcea, comisar de poliție Laura Stanciu, nepalezii muncesc la firma din Vâlcea în baza unor forme perfect legale. Ba mai mult, vizele de intrare în țară sunt în termenul de valabilitate, iar acum se lucrează la permisele lor de ședere. “M-am deplasat personal la fața locului în ideea de a nu fi cineva printre ei care a intrat ilegal în țară. Este adevărat că nu aveau pașapoartele la ei, pentru că erau la angajator. I-am întrebat dacă li s-a oprit forțat actul de identitate, iar răspunsul lor a fost că au dat pașapoartele voluntar pentru că angajatorul făcea toate demersurile pentru a obține permisele lor de ședere. Ulterior am verificat pe portalul nostru și, într-adevăr, sunt solicitate permisele de ședere, iar ceea ce vă pot spune este faptul că pentru o astfel de solicitare este necesară și scanarea pașapoartelor. Vreau să mai precizez că noi, la Biroul de Imigrări Vâlcea, știm și unde sunt cazați și unde au punctele de lucru. Ei au avize de muncă, au vize de muncă, iar forma lor de muncă este legală. I-am făcut invitație angajatorului pentru a veni la sediul nostru și pentru a da declarații pentru a vedea clar de ce le-a oprit pașapoartele” – ne-a declarat comisar de poliție Laura Stanciu, șeful Biroului Imigrări Vâlcea.

Joi, 8 august 2019, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea au avut loc ample acțiuni de control. Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au acționat în forță și au verificat toate persoanele de pe stradă ce li s-au părut cât de cât suspecte. Scopul raziilor a fost acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică, dar și de a identifica persoanele suspecte sau predispuse la săvârșirea de infracțiuni.

Ei bine, printre cei verificați s-au numărat și 14 cetățeni străini, mai precis cetățeni nepalezi. Aceștia au fost identificați pe strada Nicolae Titulescu din Râmnicu Vâlcea, iar când li s-a cerut să se legitimeze, ei au mărturisit că nu au niciun act asupra lor. Cei 14 bărbați au fost ridicați de pe stradă de polițiști pentru identificare și amprentare. La fața locului au fost chemați și polițiștii de la Imigrări.

Ulterior s-a aflat că nepalezii lucrează la o firmă din Râmnicu Vâlcea, firmă ce are contracte cu Primăria Municipiului și care în această perioadă execută o lucrare pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Oamenii le-au declarat polițiștilor că toate actele lor se află la angajator, iar dacă se dovedește că este adevărat, societatea respectivă riscă, conform IPJ Vâlcea, o sancțiune contravențională.

PS. Fotografia nu are legătură cu subiectul, fiind aleasă la întâmplare

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like