O ursoaică a atacat o capră și un ied în zona Goranu din Râmnicu Vâlcea (FOTO)

/

În ultima perioadă, urșii şi-au făcut tot mai des simţită prezenţa la marginea localităților din Vâlcea, atacând animale domestice. S-a întâmplat în special în nordul județului, dar iată că aseară, în jurul orei 20.00, o ursoaică cu pui și-a făcut simțită prezența și în municipiul Râmnicu Vâlcea, mai exact în zona Goranu, în apropiere de strada Izlazului. Autoritățile au transmis imediat un mesaj RO-Alert pentru a-i pune pe cetățeni în gardă, iar la fața locului au mers de urgență echipaje ale Jandarmeriei și SMURD Vâlcea.

Ursoaica a atacat o capră și un ied ce se aflau la păscut în apropierea zonei împădurite.


“Ajunși la fața locului a fost, jandarmii vâlceni au luat legătura cu persoana apelantă, s-au asigurat că nimeni nu este rănit și că animalul sălbatic nu mai este în zonă. Cu excepția celor două animale, nu au rezultat alte pagube materiale. Nu au fost puse în pericol viața sau integritatea fizică a altor persoane.

În perioada următoare, personalul cu atributii va desfășura activități de prevenire a apropierii animalelor sălbatice de zonele locuite” – precizează Jandarmeria Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like