Polițiștii din Vâlcea au dat “iama” în magazinele care vând fake-uri

/


Piața din România și, implicit, din Vâlcea este sufocată de produse contrafăcute. Haine, încălțăminte, parfumuri fake… mare parte aduse din Turcia Autorităţile vorbesc despre o evaziune fiscală uriaşă, însă acțiunile polițiștilor în acest domeniul au fost destul de rare în ultima perioadă, din cauza pandemiei probabil.

Iată însă că ieri, 16 martie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea au reluat activitățile pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând mărci consacrate, contrafăcute, în județul nostru.

Astfel, polițiștii au efectuat un control la un firmă din comuna Mihăești, județul Vâlcea al cărui obiectiv principal de activitate îl reprezenta comerțul cu amănuntul. Acolo au găsit mai multe produse fake.

“Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că operatorul a expus spre comercializare obiecte vestimentare și de încălțăminte purtătoare de mărci înregistrate, subceptibile a fi contrafăcute.

În acest context, pentru lămurirea situației de fapt și în stabilirea prejudiciului cauzat s-a procedat la indisponibilizarea unui număr de 17 obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte a căror valoare estimată se ridică la suma de 1.040 de lei.

A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, conform art.102, alin.1, lit.b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like