POLIŢIŞTII VÂLCENI, în căutarea micilor HOŢI de LEMNE din nordul judeţului

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Vâlcea au plecat în căutarea hoţilor de lemne din nordul judeţului. Nu vă gândiţi că i-au vizat pe marii exploatatori de păduri care taie la ras mai mult sau puţin legal, ci i-au “vânat” pe amărâţii care taie câteva ramuri pentru a-şi asigura căldura din case. La finalul acţiunii, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei.

“Poliţiştii vâlceni au desfăşurat, în  ziua de 09 februarie a.c.,  în intervalul orar 10.00-17.00, o acţiune în zona cătunului Bolovanul din localitatea Racovița, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în fondul forestier.

La acțiune au participat polițiști de la Posturile de Politie Racovița, Boișoara şi Titeşti, precum și din cadrul Poliției orașului Brezoi, jandarmi din cadrul  InspectoratuluI Județean de Jandarmi Vâlcea – Brigada Mobilă Brezoi,  precum și pădurari din cadrul Ocolului Silvic Clăbucet și Ocolului Silvic Călimănești.

Ca urmare a acțiunii, a fost confiscată cantitatea de 10, 5 metri steri lemn de foc, specia fag, în vegetație, deţinută fără documente legale de provenienţă, care a fost predată reprezentantului legal al proprietarului fondului forestier” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea.

foto: arhivă

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like