Proprietarul unei firme de dezmembrări auto din Călimănești s-a ales cu dosar penal. Vezi de ce!

/

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit un dosar penal pe numele proprietarului unei societăți comerciale care desfășoară activități de dezmembrare și valorificare a autovehiculelor scoase din uz și a pieselor rezultate din acestea, din orașul Călimănești. Firma se află pe Valea Oltului, înspre Brezoi.

Potrivit IPJ Vâlcea, “la punctul de lucru al societății a fost descoperită o cantitate de 245 litri de ulei de motor uzat, 100 litri antigel și 100 litri de lichid frână, toate introduse în recipiente din plastic și tablă neetichetate, provenite de la autovehicule scoase din uz din ultimul an, pentru care administratorul societății nu a procedat la predarea și eliminarea în totalitate a acesteia către o firmă autorizată, depășind astfel cantitatea maximă autorizată pe an, conform autorizației de mediu”.

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, faptă prevăzută și sancționată de art 98 alin. 5 lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului, iar întreaga cantitate de 445 litri de ulei uzat de motor, antigel și lichid frână a fost ridicată în vedere continuării cercetărilor.

loading...

You May Also Like