RAZIE în VÂLCEA. 119 amenzi, 10 permise reținute și 4 dosare penale

/

Razie de amploare zilele trecute pe șoselele din Vâlcea. Numărul mare de accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului i-a pus pe jar pe șefii IPJ, care au decis să-i scoată în stradă pe polițiști organizând o acțiune  preventiv-reactivă pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, a conducătorilor de vehicule și asigurarea unui climat de ordine publică și rutieră pe timpul sezonului estival.

În acest sens au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 21.960 de lei, dintre care 105 au fost aplicate celor care nu au respectat prevederile legale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 R, privind circulația pe drumurile publice ( 2 sancțiuni pentru neacordare prioritate vehicule, 2 sancțiuni pentru neacordare prioritate pietooni, 2 sancțiuni pentru alte abateri pietoni, iar 99 de sancțiuni pentru alte nreguli). 

10 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, din care 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru neacordare prioritate vehicule și 6 pentru alte abateri, totodată fiind retrase și 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni rutiere pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe (1), conducerea unui vehicul fără permis de conducere (2) și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat(1). 

Exemple semnificative:

1. La date de 27 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Berbești, a fost identificat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 605 A, în localitatea Berbești, județul Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

A fost întocmit un dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

2. În cursul zilei de ieri, o persoană de sex masculin, de 52 de ani, domiciliată în comuna Vaideeni, județul Vâlcea, a fost depistat în trafic conducând un vehicul pe DC 138 Vaideeni, fără a avea montată nicio plăcuță cu numerele de înmatriculare.

Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

3. Polițiștii Secției 9 Poliție Pietrari au depistat o femeie din comuna Stroești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 67, în localitatea Bărbătești, fără permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta avea dreptul de a conduce pe drumurile publice, suspendat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cerecetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

loading...

You May Also Like