Razie pe linie rutieră la Băbeni, după accidentul mortal provocat de minorul de 16 ani

/

Accidentul mortal de la Băbeni, provocat de un minor care s-a urcat la volanul unui autoturism, i-a pus pe jar pe polițiști. Asta și pentru că în ultima lună este al doilea caz public în care adolescenți fără permis conduc pe șoselele din Vâlcea. Este clar că filtrele Poliției din localitățile județului nu sunt chiar eficiente.

Acum însă, după decesul minorului de la Băbeni și rănirea gravă a încă doi copii, conducerea IPJ Vâlcea s-a gândit (cam târziu!) să-i scoată în stradă pe agenții Poliției Rutiere și pe cei ai Poliției orașului Băbeni la o razie ce a durat cam 3 ore. Acțiunea a avut ca scop ”prevenirea și combaterea principalelor cauze de accidente rutiere, și anume conducerea sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”. Prevenție după ce se întâmplă nenorociri…

“În cadrul activităților au fost legitimate 82 de persoane, controlate 75 de autovehicule, s-au efectuat 47 de testări de alcool și o testare de droguri.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 11.250 de lei.

Dintre care, 3 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru utitlizarea telefonului mobil la volan, iar 8pentru alte nereguli.

Polițiști au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 3 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice la volan și au retras 2 certificate de înmatriculare” – anunță IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like