“Safety days” pe șoselele din Vâlcea. Zeci de amenzi pentru nerespectarea normelor rutiere

/

Zilele acestea, polițiștii rutieri din Vâlcea încearcă, prin acțiunile lor, să-i educe pe participanții la trafic, fie ei șoferi, motocicliști, bicicliști, trotinetiști sau pietoni, și să-i determine să conștientizeze riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere. În acest scop, au fost organizate razii pe principalele artere din județ. Oamenii legii au vizat creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și impunerea respectării regimului legal de viteză.

Deși polițiștii au încercat să poarte și discuții cu participanții la trafic și să-i educe puțin cu privire la conduita la volan, în final unii dintre ei s-au ales și cu amenzi.

În ultimele 24 ore, în cadrul acestor acțiuni, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002 Republicată, în valoare de 41.640 de lei.

Dintre acestea, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute 12 de permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară și unul pentru neacordare prioritate vehicul.

Totodată, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like