SUTE de AMENZI în VÂLCEA. Poliția avertizează că acțiunile vor continua! (FOTO)


COMUNICAT DE PRESĂ

În zilele de 18 și 19 noiembrie a.c. poliţiştii de investigare a criminalității economice, împreună cuefective de jandarmi, reprezentanți I.S.U., reprezentanți ai D.S.P, D.S.V.S.A. şi I.T.M., au efectuate controale inopinate la operatori economici de pe raza localităților: Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Sutești, Voicești, Brezoi, Câineni, Perișani și Racovița.

Controalele au fost efectuate la operatorii economici ce au ca obiect principal de activitate, prestare de servicii în restaurante, cafenele, magazine alimentare e.t.c.

În total, au fost verificați 20 de operatori economici, iar pentru contravențiile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.800 de lei. 

Au fost aplicate 9 sancțiunile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-191 la O.U.G. nr.28/1999privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale6 la H.G. nr. 857/2011privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele în domeniul sănătății publice3 la H.G. nr. 984/2005privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, 5la Legea nr. 319/2016privind securitatea și sănătatea în muncă și 3 la H.G. nr. 537/2007privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

ATENȚIE!  Astfel de controale vor fi efectuate,zilnic, pe raza întregului județ

Totodată, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în cooperare cu alte instituții vâlcene cu atribuții în domeniu, au legitimat peste 4.500 de persoane, au verificat 252 de mijloace de transport în comun și 219 de societăți comerciale.

În urma verificărilor și controalelor efectuate, au fost aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, încuantum de 28.950 de lei, dintre care 231pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie2pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie și 1 pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare.

ATENȚIE! Persoanele care se află în carantină/izolare sunt verificate zilnic. 

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate, zilnic, în perioada următoare pe raza întregului  judeţ.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

loading...

You May Also Like