Tânăr arestat după ce a jefuit un magazin dintr-o comună din Vâlcea

/

A spart un magazin mixt din comuna Cernișoara, județul Vâlcea, și-a însușit peste 9000 de lei și câteva pachete de țigări și apoi a luat-o “la sănătoasa”. Numai că nu a scăpat de brațul lung al legii. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, care și-a început viața de adult într-un mod cum nu se poate mai prost. El a fost arestat preventiv în urma deciziei instanței de judecată, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal, fiind bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

“La data de 18 ianuarie a.c., Secţia 8 Poliţie Rurală Lăpușata a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, în cursul aceleași zile, persoane necunoscute, ar fi pătruns fără drept în interiorul unei societății comerciale, de unde ar fi sustras suma de 9050 de lei și câteva pachete de țigări.

În urma cercetărilor și investigaţiilor desfăşurate, polițiștii au identificat un tânăr, de 18 de ani din comuna Cernișoara, bănuit de săvârșirea faptei. La data de  20 ianuarie a.c., cel în cauză a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în sarcina acestuia s-a reținut comiterea faptei reclamate.

Tânărul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Secția 8 Poliție Rurală Lăpușata, sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – informează Poliția Vâlcea.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like