UPDATE – Explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Mai multe persoane au murit…

/


UPDATE 3: Pe surse am reușit să aflăm că muncitorii de la Uzina Mecanică Băbeni delaborau mai multe mine antipersonal, ieșite din uz. La un moment dat, un lucrător a făcut o manveră greșită, a atins focosul, iar mina a explodat. Din păcate, suflul exploziei a ucis pe loc patru din cei opt muncitori aflați încăpere. De asemenea, alți trei (trei femei) au fost răniți și transportați la UPU Vâlcea. Una dintre victime este în stare foarte gravă, fiind dusă direct în sala de operație.

UPDATE 2: Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea informează că în cauză s-a constitui un dosar penal. Anchetatorii efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sanătate în muncă. “La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică” – precizează Parchetul.

UPDATE 1: Din păcate, cadrele medicale ajunse la fața locului au mai găsit încă o persoană decedată și încă una rănită grav. Așadar, vorbim în acest moment de patru morți (trei bărbați și o femeie) și trei răniți grav.

Tragedie în urmă cu puțin timp la Uzina Mecanică Băbeni după ce o mină antipersonal a explodat. ISU Vâlcea anunță că trei persoane au decedat, iar alte două sunt inconștiente cu traumatisme.

“A fost alocat un echipaj de Descarcerare, Smurd Bunesti, 2 ambulante tip C si 2 tip B, un echipaj Asas de la GI Rm Vl. Deflagratia nu este urmata de incendiu” – anunță ISU.

vom reveni!

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like