VIDEO. Vâlceanul care a provocat un accident mortal în Olt, arestat. Vezi cine e!

UPDATE 5 martie 2019: Vâlceanul care a provocat accidentul mortal pe DJ 643, în localitatea Iancu Jianu, din județul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Numele său este Gheorghe Broșteneanțu și este domiciliat în comuna Făurești, județul Vâlcea. Omul este de meserie dulgher, este căsătorit, iar în noaptea în care a provocat tragedia era beat criță. 

Iată minuta instanței Judecătoriei Blaș: “În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.p.p., rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p. şi art. 226 C.p.p. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Broşteneanţu Gheorghe, fiul lui Vasile şi Maria, născut la 22.08.1984 în Timişoara, jud. Timiş, domiciliat în comuna Făureşti, sat Mileşti, jud. Vîlcea, CNP ……., cetăţean român, studii 11 clase, căsătorit, ocupaţie dulgher, fără antecedente, pe o durată de 30 de zile, de la 04.03.2019 la 02.04.2019 inclusiv. Respinge cererile formulate de către inculpat, prin apărătorul desemnat din oficiu, de luare a măsurii controlului judiciar sau arestului la domiciliu. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Știrea inițială…

ACCIDENT MORTAL provocat de un șofer din VÂLCEA. Beat, el și-a abandonat victimele și a fugit

Un bărbat de 34 de ani, din comuna Făurești, județul Vâlcea, a provocat un accident rutier mortal. Incidentul deosebit de grav a avut loc noaptea trecută în județul Olt, pe DJ 643, pe raza comunei Iancu Jianu. Polițiștii rutieri au stabilit că vâlceanul,  în timp ce conducea un autoturism, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi acroșat doi bărbați, de 40 și de 35 de ani, din Iancu Jianu, care se deplasau pe marginea drumului, în calitate de pietoni. Ulterior, șoferul și-a abandonat victimele și a părăsit locul accidentului.

Din păcate, în urma impactului, victima de 40 de ani a decedat, iar cea de 35 de ani a fost transportată nîn stare gravă la spital. “Echipajele medicale au găsit un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Iancu Jianu, pieton, decedat, cu leziuni incompatibile cu viața.  Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, prezenta un traumatism cranio-facial și dureri la membrele inferioare și superioare și a fost transportat la UPU Slatina” – a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii au reușit să-l identifice pe șoferul fugar, el fiind găsit pe raza comunei Bârza, la locuința concubinei sale. Testul alcooltest a indicat o concentrație de 1,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului rănit 0,21 miligrame pe litru.

Conducătorul auto din Vâlcea a fost reținut în această dimineață, urmând să fie prezentat Judecătoriei Balș cu propunere de arestare preventivă. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

You May Also Like