VÂLCEA. 4 persoane amendate pentru că au fugit din autoizolare

Amenzi pe bandă rulantă au dat pliţiştii şi jandarmii din Vâlcea, în ultima zi a lunii martie. Vizaţi au fost cei care nu au respectat dispoziţiile ordonanţelor militare, dar şi unii care au fugit din autoizolarea de la domiciliu, deşi aveau obligaţia de a sta în casă 14 zile după ce au venit din străinătate. Aceştia din urmă, pe lângă faptul că s-au ales cu amenzi, au fost băgaţi în carantină şi îşi vor plăti toate cheltuielile pentru cele 14 zile.

“În tot județul Vâlcea, au fost verificate 2.335 de persoane,  din 1005 locații, în urma acestor verificări patru persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități de a nu părăsi locuința, valoarea acestor sancțiuni ridicându-se la 7.100  lei.

​Au mai fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 270.000 de lei, pentru încălcarea art.5 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, privind circulația persoanelor, precum și 13 sancțiuni pentru fapte de natură economică, cu o valoare de 40.000 de lei. 

​Totodată, în ultimele 24 de ore, jandarmii vâlceni au executat 12 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 61 autovehicule. 

​Reamintim că, începând cu data de 30 martie a.c., persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune” – precizează autorităţile vâlcene.

loading...

You May Also Like