VÂLCEA. Amenzi de peste 14.500 lei într-o singură zi

/

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea și Formațiunilor Rutiere au organizat și desfășurat acțiuni BLITZ” pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN 7, DN 64, DN 67, precum și DJ/DC din județ.

Au fost controlate 159 de auto și 178 de persoane legitimate, fiind aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.615 lei, pentru nereguli constatate pe drumurile publice din județul Vâlcea(nerespectarea regimului legal de viteză, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate vehicule, consumul de băuturi alcoolice, abateri bicicliști și altele).

Polițiștii au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului  de a conduce, în mare parte pentru viteză și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. 

De asemenea, au fost aplicate sancțiunicontravenționale și pe linia transportului de marfă, în număr de 25 de sancțiuni conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, respeectiv conform  Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

loading...

You May Also Like